Mandela Day 17 juli 2022: bijeenkomst 14.00 uur in Omniversum met kranslegging Mandela Standbeeld met lezing door Frank Rekers
18 juli Mandela Day, ceremonie vind dit jaar plaats op zondag 17 juli                                                                                                                           incl. bai danki moment voor ambasadeur 

 Gratis Webinar: 18 juli 10.00 - 12.00 uur op Nelson Mandela Day: IK ben omdat WIJ zijn! 

                                          Webinar: "Leiderschapslessen volgens Nelson Mandela"
                                                                       Verrijk jezelf, wees de verandering, maak het verschil. 

In navolging van de eerste Mandela Day in 2018 en 2019 is er vanwege Covid-19 gekozen voor een andere vorm nl. een toegankelijk Webinar.  

Titel : Uniek inspirerend Webinar “Leiderschapslessen volgens Nelson Mandela” op Mandela Day

Doel : Inspiratie op doen over leiderschap volgens principes Nelson Mandela en zijn bijdrage aan een betere wereld.

Aanmelden kan via info@mandeladay.nl of via info@4human.nl je krijgt dan van te voren de link met de uitnodiging.

Programma:

 • De Ubunut-filosofie: de WIJ-gedachte
 • Levensvisie en levensdoelen
 • Verzoening
 • Angst/ geen angst: omgaan met angst
 • Energie: de denkrichting en levenshouding
 • Luisteren
 • Ken jezelf

De achtergrond:  Mandela Day gaat over veranderen van de wereld ten goede, precies zoals Nelson Mandela dat elke dag deed. Op 18 juli 2020 zou Mandela 102 zijn geworden. Door iedere dag een beetje tijd te geven aan het maken van een verandering die dicht bij je hart ligt of door een beetje tijd te geven om het verschil te maken voor het leven van iemand anders, kun je beginnen de wereld om je heen te veranderen. En er zijn veel manieren om een ​​verschil te maken. Begin met waar je gepassioneerd over bent en waar je weet dat je acties een blijvende impact zullen hebben.

Leer in dit Webinar hoe Mandela omging in crisistijden en leer hoe jij hiermee kunt omgaan in deze tijd?

 • Wil jij zingeving, levensinvulling?
 • Wil je leren omgaan met veranderende tijden?
 • Wil je leren van de leiderschapslessen Nelson Mandela?
 • Wil je een inspiratiemoment met nieuwe inzichten?

Laat je inspireren door een van werelds grootste leiders die we gekend hebben. Mandela zat maar liefst 27 jaren gevangen en hij had een visie en hield in moeilijke tijden hieraan vast. Hij kende angst. Hoe hij omging met angst hoor je in dit webinar. Evenals hoe hij maakt gebruik maakte van de kracht van de Ubuntu-filosofie ”Ik ben omdat wij zijn” en het belang van het hebben van waarden. Je hoort de sleutels van succes in veranderende en crisistijden.

Dit wordt gestoeld met voorbeelden hoe Frank Rekers dit in zijn persoonlijk leven toepast. Frank Rekers, specialist in de mens en leider Nelson Mandela, maakt de op een inspirerende en bewustwordende manier de vertaalslag wat hiervan kunt leren van en hoe jij dit in je leven kun toepassen.  Kom erbij en leer dan bij dit uniek webinar.

Frank Rekers van 4Human en Simba Ci leveren belangeloos een inspiratiemoment op deze dag.

De lezing wordt verzorgd door Frank Rekers.
Over Frank Rekers:
Frank Rekers is leiderschap- en ondernemerscoach en o.a. gespecialiseerd in de leiderschapsstijl van Mandela en de Ubuntu-gedachte (ik ben omdat wij zijn) uit Zuid-Afrika.

Frank is oud-marinier oprichter van 4Human Training, Coaching & Advies en is actief als spreker, trainer, coach, adviseur en is auteur van het boek ‘’van Droom naar werkelijkheid’. Zijn specialisaties: leiderschap, samenwerking, gastvrijheid en ondernemerschap.Binnen 4Human worden er ook veel mensen begeleidt op gebied van outplacement, loopbaanbegeleiding met aandacht voor; op weg naar werk, zingeving en ondernemerschap.

Frank: “Ik word gedreven om het potentieel uit mensen en teams te halen en kan er slecht tegen als mensen zichzelf beperken”. Zijn overtuiging is dat het succes wordt bepaald door de persoonlijke ontwikkeling van ieder mens.

Met medewerking van zanger Simba Ci. 
Over Mandela Day 
    - Ben na 18 juli elke dag een Mandela -

De Nelson Mandela-dag - in het Engels: Mandela Day - vindt plaats op 18 juli om wereldwijd mensen op te roepen zich in te spannen voor de wereldvrede door 67 minuten van zijn of haar tijd belangeloos hulp te verlenen aan anderen. Het idee is oorspronkelijk van de organisatie "46664", die op 18 juli 2002 tijdens haar oprichting de mensen vroeg een donatie te doen. Geen geld, maar iets van hun tijd. De dag waarop Mandela 92 jaar werd, kon er worden teruggekeken op een leven waarin hij 67 jaar heeft ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen. Zowel als advocaat als in de tijd dat hij als politiek gevangene 27 jaar vastzat. Op voordracht van de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Baso Sangqu is deze dag in 2010 door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen. 
Mandela Day 18 juli 2021

Wil je als standhouder deelnemen of je diensten onder de aandacht brengen? 

In 2021 pakken we weer uit! Er zijn diverse interessante mogelijkheden. Neem contact op met de organisatie.

    Mail met info@mandeladay.nl 


Als workshop op lezing op je bedrijf of event?  
Informeer naar de mogelijkheden.


      Mandela Day Nederland        VERRIJK JEZELF,
                  WEES de VERANDERING,
                                     MAAK het VERSCHIL!  


Meld je snel aan want vol is vol.  


Aanmelden via info@mandeladay.nl of
bel 085 – 876 88 32

 • Verbindend
 • Bewustworden
 • Rakend
 • Smakend
 • Inspirend

Wordt geïnspireerd, wees de verandering.                          

Meld je snel aan en verzeker je van een plaats.


Deze Mandela Day 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door 


Een deel van de opbrengsten wordt beschikbaar gesteld voor het fabriceren van Talking Sticks in Zuid-Afrika en komt ten goede aan de werkgelegenheid. 

 

 

Theo Cilliers
Global Business Development 

 

  
 
 
Mandela Day Nederland               - Mandela dag Nederland -            is een initiatief van 4Human 

  
Nieuws/ updates Mandela Day

 • Column Jan van der Meulen (voormalig directeur Randstad) over Mandela Day 18 juli 2018
  8 augustus 2018: Mandela, marketing en mensen. Dit jaar was het op 18 juli 100 jaar geleden dat Mandela geboren werd geboren. Een man die zijn leven enorm veel heeft meegemaakt. En ook ontzettend veel ....... Lees hier de column op de Facebook pagina van Mandela Day 
 • Nelson Mandela zou 18 juli '100' zijn geworden: zijn leven in beeld
  18 juli 2018: Nelson Mandela, de belichaming van het verzet tegen de apartheid in Zuid-Afrika, zou woensdag 18 juli honderd jaar zijn geworden. Bekijk hoe hij het land vorm gaf. Mandela overleed in 2013 op 95-jarige leeftijd. Kijk hier zijn leven in beeld.
 • Boektip. De moed om te vergeven. 
  14 juli 2018: In "De moed om te vergeven" beschrijft Ndaba Mandela hoe het was om op te groeien bij, en te leren van, een van de grootste leiders die de wereld ooit heeft gekend – zijn grootvader, Nelson Mandela. Uitgever is A.W. Bruna Uitgevers en het boek kan men bestellen via waar je ook de trailer kunt zien klik hier.
 • Filmtip. De magie van Mandela.
  14 juli 2018: In de VARA-documentaire gaat Astrid Joosten op zoek naar de overtuigingskracht en het charisma van Mandela. Haar zoektocht leidt haar langs bijzondere verhalen en bijzondere mensen in Zuid-Afrika en Nederland. De magie van Mandela is dinsdag 17 juli 2018 te zien op NPO1 van 21.05 - 22.20 uur.
 • Nieuw boek Nelson Mandela: Brieven uit de gevangenis. 
  13 juli 2018: Een portret van Nelson Mandela aan de hand van nooit eerder gepubliceerde brieven uit de gevangenis. Vanuit de cel mocht Mandela brieven schrijven en ontvangen. Maar altijd konden bewakers ze achterhouden. Nu zijn zelfs die brieven te lezen in de verzamelde correspondentie. Lees hier de recensie van de Volkskrant. Te bestellen via o.a. uitgever Unieboekspectrum.
 • Beyoncé en Jay-Z treden samen op tijdens benefietconcert Mandela
  10 juli 2018: Ed Sheeran, Eddie Vedder en Beyoncé en Jay-Z treden op tijdens het Global Citizen Festival: Mandela 100. Het evenement in Johannesburg wordt gehouden ter ere van de honderdste verjaardag van de voormalige Zuid-Afrikaanse president. Oprah Winfrey houdt tijdens het festival een ... meer lezen.
 • Sizwe Abrahams 'oud bodyguard van Nelson Mandela: 'Mandela's idealen levend houden, daar gaat het nu om'
  11 juni 2018: Sizwe Abrahams zal tijdens Mandela Day vertellen over zijn periode als bodyguard en mede de Braaij verzorgen.
  Reportage 'Hij leerde ons vergevingsgezind te zijn. Dat heeft dit land heel erg nodig.' Lees zijn verhaal in Trouw kort na het overlijden van Mandela. 
 • Interview Tom Lodge: 'Jongeren beseffen niet hoe vredig zij leven dankzij Mandela'
  30 mei 2018 - Nelson Mandela zou dit jaar 100 zijn geworden, een reden voor herdenkingen en symposia. Vrijdag 1 juni spreekt biograaf Tom Lodge in Leiden op een Mandela-evenement georganiseerd door het Afrika-Studiecentrum, de VU en de Zuid-Afrikaanse ambassade. Meer lezen.
 • Strategisch Omgevingsmanagement draait vooral om de mens
  24 mei 2018 - Steeds meer private bedrijven kiezen ervoor de dialoog aan te gaan met de buitenwereld. Pim Nijssen en Niels Vrije van Twynstra Gudde delen hier hun visie. Lees hier het hele artikel.
 • Officiële internationale website Mandela Day
 • 20 mei 2018 - De officiële internationale website Mandela Day is dit voorjaar ge-update. Deze website staat boordevol informatie en achtergronden over Mandela Day. Zie ook www.mandeladay.com
 • Eerbetoon aan Mandela bijzonder duel voor Barcelona en Iniesta
  11 mei 2018 – FC Barcelona gaat komende week naar Johannesburg in Zuid-Afrika, waar het de Mandela Centenary Cup, waarmee wordt herdacht dat Nelson Mandela in 2018 honderd jaar zou zijn geworden, spelen. Het neemt het op tegen ... meer lezen
 • 'Ik zou mijn mond houden en 20 minuten lang naar Nelson Mandela luisteren'
  5 mei 2018 - Lasse Schöne draagt sinds zijn komst bij Ajax in 2012 rugnummer 20. Waarom dat nummer? En welke rol speelt het getal 20 in het leven van de Deen? We gingen op onderzoek! Lees het artikel: Lasse Schöne: Rugnummer 20.
 • Voormalig president Barack Obama speecht ter ere van Mandela in juli. 
  23 april 2018 - De voormalige Amerikaanse president Barack Obama gaat de jaarlijkse Mandela-lezing in Zuid-Afrika in juli geven. Dat heeft de Nelson Mandela Foundation bekendgemaakt. De lezing dit jaar is .... meer lezen.
 • VN eert 100ste geboortejaar Mandela met vredesconferentie.
  23 december 2017 - De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft besloten om het jaar dat Nelson Mandela 100 zou zijn geworden te eren met een bijeenkomst over wereldvrede. Lees het artikel klik hier.

                              Mandela Day is een initiatief van 4Human Groep (Training, Coaching & Advies) www.4human.nl
                              Op onderdelen kan het programma gewijzigd  worden.